Plat dak

U heeft bij een plat dak de keuze uit een kunststof of een bitumen dakbedekking.

Waarom kunststof dakbedekking?

Geschikt voor platte daken

– Het voordeel van kunststof is dat er geen brander aan te pas komt en dat het milieuvriendelijker is dan bitumen.

– Kunststof dakbedekking heeft een lange levensduur.

– Er kan onderscheid gemaakt worden in PVC en EPDM

PVC

PVC staat voor Poly Vinyl Chloride.

PVC wordt vaak gekozen vanwege het esthetische effect doordat het in verschillende kleuren verkrijgbaar is en goedkoper is dan EPDM. PVC heeft een kortere levensduur dan EPDM en is onderhoudsgevoeliger, doordat het meer vuil aantrekt. PVC wordt aangebracht met een föhn.

EPDM

EPDM rubber folie is een hightech synthetisch rubber en staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen- Monomeer.

EPDM heeft een lange levensduur en is bestand tegen extreme temperaturen, ozon en UV straling en een ideaal product voor het gebruik als dakbedekking. EPDM wordt meestal koud verlijmd, is zeer rekbaar en door de membraan technologie worden naadverbindingen op het dakvlak geminimaliseerd.

Bitumen

Het voordeel van bitumen is dat het goed beloopbaar blijft. Wij werken met o.a. APP. en SBS. Bitumineuze dakbedekking wordt aangebracht met een brander. Ivm de brandveiligheid verwerken wij geen bitumen op dakkapellen.

APP

APP bestaat uit een combinatie van bitumen en een plastische kunststof Atactisch PolyPropyleen. Het polymeer zorgt ervoor dat de bitumineuze dakbedekking zelfs bij extreme omgevingstemperaturen soepel blijft. Het membraam is uv-bestendig en heeft een langere levensduur.

SBS

SBS. is samengesteld uit elastomeer en staat voor Styreen Butadieen Styreen. Het heeft een grote elasticiteit en hecht goed. Dankzij de soepelheid kunnen de dakbanen meebewegen en zitten de werking van de onderliggende constructie, zoals isolatie niet in de weg. De dakrol is minder uv-bestendig en dient te worden afgewerkt met ballastgrind of leislag.

We komen graag vrijblijvend bij u op locatie om de mogelijkheden voor dakbedekking en dakisolatie bij u te bespreken. Neem hiervoor gerust contact op en ontdek de vele mogelijkheden die wij voor u kunnen realiseren.